Kremrole od Lucie

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 lžíce octa
špetka soli
300 g hladké mouka
250 g másla
3 vaječné žloutky
3 lžíce vody
Náplň:
7 vaječných bílků
420 g cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Zváženou mouku nasypeme do velké mísy, přidáme na kostky nakrájené máslo, 2 lžíce octa, 3 lžíce vody, 3 žloutky a špetku soli.

  2. Důkladně těsto vypracujeme v hladkou hmotu a odložíme na cca 30 minut do lednice. Mezitím si připravíme náplň do kremrolí. Na plotnu si připravíme hrnec s vodou a dáme ji vařit. V tu chvíli si v druhém hrnci začneme šlehat bílky. Hrnec s bílky přesuneme nad hrnec s vodou a šleháme nad párou, postupně přidáváme cukr, dokud hmota není hladká a cukr rozpuštěn, necháme vychladnout.

  3. Těsto rozválíme a krájíme na 2 cm proužky, které motáme na trubičky. Pečeme při 190 C dozlatova. Trubičky není třeba mazat, v těstě máme máslo. Po upečení trubičky opatrně vytáhneme, korpusy necháme vychladit a plníme pomocí cukrářského sáčku připravenou náplní. Teď už zbývá jen pocukrovat a popřát dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!