Plátek zapečený hermelínem
Recepty, MinutkySuroviny
- 150 g kuřecího masa
- 50 g slaniny na plátky
- 50 g Hermelínu
- 1-2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1-2 dcl vody
- mokka lžička Solamylu
- grilovací koření nebo na steaky - dle chuti
Postup Plátek zapečený hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso naklepeme, okořeníme a v rozehřáté pánvi osmahneme na lžíci oleje z obou stran. Když restuji druhou stranu plátku, vložím na pánev slaninu, aby trochu pustila šťávu – omáčka je potom chutnější.
Osmahlou slaninu naskládám na maso a pokladu plátky hermelínu. Podliji trochou vody, přidám 1 až dva prolisované nebo na plátky nakrájené stroužky česneku, dochutím a zahustím. Přikryji na chvíli poklicí, než se hermelín roztaví a večeře je hotová.
Hodí se hranolky, krokety, rýže, brambory – na co máte chuť.