Plátek zapečený hermelínem

Recepty, Minutky

Suroviny

150 g kuřecího masa
50 g slaniny na plátky
50 g Hermelínu
1-2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
1-2 dcl vody
mokka lžička Solamylu
grilovací koření nebo na steaky - dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso naklepeme, okořeníme a v rozehřáté pánvi osmahneme na lžíci oleje z obou stran. Když restuji druhou stranu plátku, vložím na pánev slaninu, aby trochu pustila šťávu – omáčka je potom chutnější.

  2. Osmahlou slaninu naskládám na maso a pokladu plátky hermelínu. Podliji trochou vody, přidám 1 až dva prolisované nebo na plátky nakrájené stroužky česneku, dochutím a zahustím. Přikryji na chvíli poklicí, než se hermelín roztaví a večeře je hotová.

  3. Hodí se hranolky, krokety, rýže, brambory – na co máte chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!