Přírodní plátek s křenovou omáčkou
Recepty, OmáčkySuroviny
- maso na řízky z krkovice, karé, drůbeží řízky... pro tři osoby
- sádlo nebo olej
- sůl
- pepř mletý
- cca 150 ml vývaru
- cca 60 g čerstvě strouhaného křenu, dle ostrosti
- 200 g zakysané smetany
- špetka cukru - není nutná
Postup Přírodní plátek s křenovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Osolíme, opepříme, naklepávat není nutné. Plátky vložíme do pánve s roztopeným tukem a z obou stran osmažíme dozlatova, pak vyndáme a uchováme v teple.
Do pánve s výpekem přilijeme cca 150 ml vývaru (nebo vody), promícháme a uvolníme tak výpek, pak přisypeme čerstvý, jemně nastrouhaný křen dle chuti - ostrosti a bez poklice na mírném ohni necháme krátce povařit. Přisolíme, opepříme, přidáme zakysanou smetanu pokojové teploty, kterou v kelímku dobře rozmícháme. Pánev odstavíme nebo vypneme oheň a smetanu v pánvi dobře rozmícháme s povařeným křenem. Dle chuti (kyselosti smetany) můžeme přidat špetku cukru.
Podáváme s vařeným bramborem, na talíři plátky masa doplníme omáčkou a dozdobíme troškou čerstvě strouhaného křenu.