Debrecínský guláš II

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

600 g hovězí kližky
200 g rajčat
2 debrecínské párky
2 cibule
1 malá cibule na ozdobu
2 lžíce sádla
2 lžíce mouky
1 lžíce mleté papriky
1 lžička uzené papriky
sůl
pepř
petrželka
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém sádle necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky a necháme ho zatáhnout. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikami, krátce orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme rajčata pokrájená na kousky, a PH zapneme. Já jsem dělala na High / 4 hodiny /.

  2. Po třech hodinách přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody a doděláme, vaříme ještě minimálně 20 minut.

  3. Měkké maso vyndáme, omáčku přecedíme a vrátíme do ní kousky masa. Párek nakrájíme na menší kousky, které nařežeme na koncích do kříže a opečeme na lžíci oleje. Na talíři posypeme petrželkou, jemně pokrájenou cibulí a obložíme opečenými párky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!