Debrecínský guláš II
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 600 g hovězí kližky
- 200 g rajčat
- 2 debrecínské párky
- 2 cibule
- 1 malá cibule na ozdobu
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce mouky
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička uzené papriky
- sůl
- pepř
- petrželka
- vývar
Postup Debrecínský guláš II
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém sádle necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky a necháme ho zatáhnout. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikami, krátce orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme rajčata pokrájená na kousky, a PH zapneme. Já jsem dělala na High / 4 hodiny /.
Po třech hodinách přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody a doděláme, vaříme ještě minimálně 20 minut.
Měkké maso vyndáme, omáčku přecedíme a vrátíme do ní kousky masa. Párek nakrájíme na menší kousky, které nařežeme na koncích do kříže a opečeme na lžíci oleje. Na talíři posypeme petrželkou, jemně pokrájenou cibulí a obložíme opečenými párky.