Bezlepkový piškotový koláč s pudinkem, jahodami a želatinou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 130 g Hery
- 130 g cukru moučka
- 3 žloutky
- sníh ze 3 bílků
- 50 g quinoa mouky
- 50 g tapiokové mouky
- 50 g Doves Farm plain white mouky
- 1/3 prášku do pečiva
- vanilkový cukr
- marmeláda
- 400 ml mléka
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 vanilkový pudink
- jahody
- želatina
Postup Bezlepkový piškotový koláč s pudinkem, jahodami a želatinou
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme cukr s máslem, přidáme žloutky, mouky, prášek do pečiva a vanilkový cukr a pořádně vymícháme. Bílky ušleháme na sníh a lehce vmícháme do těsta.
Koláčovou formu vymažeme Herou, můžeme vysypat. Těsto rozetřeme do formy a pečeme na cca 180-200 stupňů asi 30-40 minut, záleží na troubě.
Těsto je upečené, když jde od krajů, můžeme zkusit párátkem - nemělo by se lepit. Upečený piškot necháme vychladnout.
Na vychladlé těsto natřeme marmeládu. Uvaříme hustější pudink a nalijeme ho na marmeládu. Poklademe jahodami a zalijeme želatinou připravenou podle návodu.
Necháme ztuhnout, nejlépe přes noc.