Bezlepkový piškotový koláč s pudinkem, jahodami a želatinou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

130 g Hery
130 g cukru moučka
3 žloutky
sníh ze 3 bílků
50 g quinoa mouky
50 g tapiokové mouky
50 g Doves Farm plain white mouky
1/3 prášku do pečiva
vanilkový cukr
marmeláda
400 ml mléka
1 lžíce hnědého cukru
1 vanilkový pudink
jahody
želatina

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme cukr s máslem, přidáme žloutky, mouky, prášek do pečiva a vanilkový cukr a pořádně vymícháme. Bílky ušleháme na sníh a lehce vmícháme do těsta.

  2. Koláčovou formu vymažeme Herou, můžeme vysypat. Těsto rozetřeme do formy a pečeme na cca 180-200 stupňů asi 30-40 minut, záleží na troubě.

  3. Těsto je upečené, když jde od krajů, můžeme zkusit párátkem - nemělo by se lepit. Upečený piškot necháme vychladnout.

  4. Na vychladlé těsto natřeme marmeládu. Uvaříme hustější pudink a nalijeme ho na marmeládu. Poklademe jahodami a zalijeme želatinou připravenou podle návodu.

  5. Necháme ztuhnout, nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!