Hovězí na česneku a víně

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího krku
10 stroužků česneku
1 větší cibule
2-3 dl červeného vína
sůl
pepř
olej
máslo
hl. mouka
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, zbavíme přebytečného loje a převážeme provázkem. Na rozpáleném oleji a másle osmažíme cibuli do sklovata a orestujeme opepřené maso. Přidáme namačkaný česnek, posolíme a podlijeme vývarem a vínem asi do poloviny masa.

  2. Dusíme dokud není masíčko měkounké. Doba je různá podle toho jak bylo dobytče dlouho na světě. Průběžně podléváme již zmíněnými tekutinami.

  3. Po změknutí maso vyjmeme, odšpagátkujeme a naporcujeme. Šťávu zahustíme jednoduše tak, že do ní dáme přiměřené množství mouky a rozmixujeme.

  4. Pak ještě musíme provařit alespoň 15-20 minut. Podáváme s tím na co máme zrovna chuť: brambory, knedle, těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!