Hornický guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 250 g hovězí kližky
- 1 větší cibule
- pažitka
- 1 lžička másla
- 100 g hub (i mražených)
- červená paprika
- 4 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 ostravská klobása nebo i jiná uzená klobása
- 2 rajčata
- kmín
- sůl
- popřípadě hovězí vývar Vitana-(nemusí být)
- olej nebo sádlo
Postup Hornický guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme česnek utřený se solí a zelenou papriku pokrájenou na nudličky. Podlejeme a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme nakrájenou klobásu, rajčata, sůl, kmín a dodusíme. Můžeme zjemnit 1 lžičkou másla.
V ingrediencích jsem nenapsala hladkou mouku, protože v receptu není. Můžete, pokud chcete zahustit jednou lžící rozmíchanou v troše vody.
Vhodná příloha je knedlík, rýže, popřípadě těstoviny.