Jazyková omáčka v tlakovém hrnci

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 vepřový jazyk
1 velká cibule
1 malá mrkev
hrst mraženého hrášku
bobkový list
2 kuličky nového koření
3 kuličky celého pepře
Podravka
sůl
olej
krajíc chleba

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, v tlakovém hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm osmažíme dohněda.

  2. Zalijeme vodou, vložíme jazyk, mrkev, část hrášku, bobkový list, nové koření, pepř, trochu podravky a soli.

  3. Tlakový hrnec uzavřeme a necháme vařit na středním ohni cca 45 minut.

  4. Poté otevřeme tlakový hrnec, vyjmeme jazyk, zeleninu, bobkový list a kuličky, jazyk oloupeme a jeho i mrkev nakrájíme na menší kousky.

  5. Do vývaru dáme rozkouskovaný chleba bez kůrky, a až se chleba nanucá, rozmixujeme na omáčku - chleba by ji měl dostatečně zahustit.

  6. Do omáčky vrátíme jazyk a vše ostatní (co jsme vyndali), zbytek hrášku a ještě chvíli povaříme. Případně dochutíme solí nebo podravkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!