Pangasius s cuketou a kuskusem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 filety Pangasia
- 1-2 cukety
- 1-2 česneky
- 120 g kuskusu
- 2 PL olivového oleje
- bylinky
- koření na ryby
Postup Pangasius s cuketou a kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Filety osušíme a okořeníme kořením na ryby, lehce potřeme česnekem a dáme do pekáčku vytřeného s olejem a dáme zapéct do trouby asi na 25-30 minut.
Cuketu nakrájíme na kolečka a krátce opečeme na pánvičce, osolíme a přidáme prolisovaný česnek a odstavíme.
Do kastrolku si dáme 2 dcl (120 g) kuskusu a 1 PL olivového oleje, promícháme až se kuličky kuskusu oddělují od sebe. Zalijeme 3 dcl vařící vody a přidáme bylinky, (sušenou zeleninu, vegetu atp.) a přikryjeme poklicí a necháme 5-10 minut stát,dokud se voda nevsákne, popřípadě ochutíme podle své chuti.