Malinový cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g máslových sušenek
- 125 g másla
- Krém:
- 300 g sýra Lučina
- 300 g sýra Gervais
- 250 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 g zakysané smetany
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 lžíce malinové marmelády
- 150 g malin
Postup Malinový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Těsto ze sušenek namačkáme na máslem vymazané dno dortové formy o průměru 20 cm, a dáme vychladit do lednice.
Krém: Smícháme lučinu s gervais a šlehačem ušleháme dohladka. Přidáme moučkový i vanilkový cukr, zakysanou smetanu a citronovou šťávu a opět vše vyšleháme.
Marmeládu lehce rozehřejeme v kastrůlku, aby byla tekutější a přimícháme do krému.
Hotový krém nalijeme na sušenkový podklad a necháme 5 minut odstát. Potom ho posypeme malinami a necháme alespoň 1 hodinu v lednici.