Malinový cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g máslových sušenek
125 g másla
Krém:
300 g sýra Lučina
300 g sýra Gervais
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g zakysané smetany
1 lžička citronové šťávy
2 lžíce malinové marmelády
150 g malin

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Těsto ze sušenek namačkáme na máslem vymazané dno dortové formy o průměru 20 cm, a dáme vychladit do lednice.

  2. Krém: Smícháme lučinu s gervais a šlehačem ušleháme dohladka. Přidáme moučkový i vanilkový cukr, zakysanou smetanu a citronovou šťávu a opět vše vyšleháme.

  3. Marmeládu lehce rozehřejeme v kastrůlku, aby byla tekutější a přimícháme do krému.

  4. Hotový krém nalijeme na sušenkový podklad a necháme 5 minut odstát. Potom ho posypeme malinami a necháme alespoň 1 hodinu v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!