Buchta se skořicí, čokoládou a oříšky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 360 g másla
- 200 g cukru krystal
- 360 g hladké mouky
- 6 vajec
- 6 lžic mléka
- 2 lžičky prášku do pečiva
- Na posypání:
- 100 g čokolády na vaření
- 1/2 skořicového cukru
- 80 g směsi oříšků (vlašské, pistácie, lískové, kešu, mandle, možno i rozinky či brusinky...)
Postup Buchta se skořicí, čokoládou a oříšky
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme povolit do pokojové teploty, poté všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vyšleháme do hladké hmoty.
Těsto vlijeme do pečicím papírem vyloženého vyššího pekáčku, posypeme kousky čokolády, skořicovým cukrem, posekanými ořechy, vše lehce vtlačíme do těsta a pečeme v předehřáté na 170°C cca 40 minut.
Upečenou buchtu necháme v pekáčku cca 10 minut odpočinout, poté přendáme i s pečicím papírem na mřížku a necháme vychladnout. Do těsta lze přidat i kakao (o toto množství snížit množství mouky).