Buchta se skořicí, čokoládou a oříšky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
360 g másla
200 g cukru krystal
360 g hladké mouky
6 vajec
6 lžic mléka
2 lžičky prášku do pečiva
Na posypání:
100 g čokolády na vaření
1/2 skořicového cukru
80 g směsi oříšků (vlašské, pistácie, lískové, kešu, mandle, možno i rozinky či brusinky...)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme povolit do pokojové teploty, poté všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vyšleháme do hladké hmoty.

  2. Těsto vlijeme do pečicím papírem vyloženého vyššího pekáčku, posypeme kousky čokolády, skořicovým cukrem, posekanými ořechy, vše lehce vtlačíme do těsta a pečeme v předehřáté na 170°C cca 40 minut.

  3. Upečenou buchtu necháme v pekáčku cca 10 minut odpočinout, poté přendáme i s pečicím papírem na mřížku a necháme vychladnout. Do těsta lze přidat i kakao (o toto množství snížit množství mouky).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!