Rybí filé dušené na zelenině podávané s jáhlami na česneku
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 100 g rybího filé
- 4 růžičky brokolice
- 1 větší mrkev
- kousek celeru
- hrst bílé části pórku
- 1 stroužek česneku
- bylinky
- kmín
- bylinkový bujón
- olivový olej
- 50 g jáhel
- 1 stroužek česneku
- sůl
- 100 ml vody
- libeček
Postup Rybí filé dušené na zelenině podávané s jáhlami na česneku
Postup přípravy receptu
-
Na větší pánev dáme růžičky brokolice, nakrájenou mrkev, nastrouhaný celer, pórek a česnek nakrájený na kolečka. Rybu okmínujeme a položíme doprostřed zeleniny. Zasypeme bylinkami a rozdrtíme po celém obsahu pánve bylinkový bujón. Zalijeme vodou do výše zeleniny a dusíme 20 minut pod poklicí.
Jáhly několikrát propláchneme horkou vodou, aby nebyly nahořklé. Do menšího hrnce nasypeme propláchnuté jáhly s prolisovaným česnekem, libečkem a solí. Přidáme půl lžičky olivového oleje a zalijeme vodou. Vaříme 10 minut, vypneme a dalších 15 minut necháme odstát pod poklicí.