Rybí filé dušené na zelenině podávané s jáhlami na česneku

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g rybího filé
4 růžičky brokolice
1 větší mrkev
kousek celeru
hrst bílé části pórku
1 stroužek česneku
bylinky
kmín
bylinkový bujón
olivový olej
50 g jáhel
1 stroužek česneku
sůl
100 ml vody
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Na větší pánev dáme růžičky brokolice, nakrájenou mrkev, nastrouhaný celer, pórek a česnek nakrájený na kolečka. Rybu okmínujeme a položíme doprostřed zeleniny. Zasypeme bylinkami a rozdrtíme po celém obsahu pánve bylinkový bujón. Zalijeme vodou do výše zeleniny a dusíme 20 minut pod poklicí.

  2. Jáhly několikrát propláchneme horkou vodou, aby nebyly nahořklé. Do menšího hrnce nasypeme propláchnuté jáhly s prolisovaným česnekem, libečkem a solí. Přidáme půl lžičky olivového oleje a zalijeme vodou. Vaříme 10 minut, vypneme a dalších 15 minut necháme odstát pod poklicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!