Olivová omáčka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků vepřové pečeně bez kosti (může být i kýta)
2 cibule
100 g oliv s papričkou
100 g Anglické slaniny
1 rajče
1 paprika (barva nerozhoduje)
2 kostky Masoxu
hladká mouka
sůl
pepř
maggi
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do rozpáleného hrnce s olejem vložíme na jemno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninku. Mezitím si naklepeme maso, nařežeme po stranách, osolíme, opepříme a lehce pomoučíme.

  2. Až nám cibulka začne zlátnout, přidáme k ní plátky masa, které důkladně po obou stranách opečeme. Pokud nám cibulka začíná lehce hnědnout, zalijeme ji i s masem 700 ml horké vody, vložíme masox, zamícháme a přiklopíme pokličkou.

  3. Vaříme na mírném stupni zhruba 15 minut (omáčka by měla jen zlehka vřít). Mezitím si pokrájíme papriku na menší proužky, rajče na kostičky a olivy pokud jsou z pytlíku nepůlíme, pokud jsou velké z pultového prodeje, tak přepůlíme (POZOR! VODU Z OLIV NEVYLÉVAT!).

  4. Po 15 minutách varu přidáme všechnu zeleninu do omáčky a přilijeme do ní i 3-4 polévkové lžíce vody z oliv (množství záleží na tom,jak moc máte rádi olivy).

  5. A dále pod pokličkou vaříme 30 minut, dle potřeby přiléváme vodu. Osolíme, přidáme maggi, pepř. Před koncem vaření vyndáme maso, omáčku zahustíme moukou, provaříme a poté maso vrátíme zpět.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!