Hrachogulášovka
Recepty, PolévkySuroviny
- Loupaný hrách - 2 decový pohárek
- 3 brambory nakrájené na kostičky
- 200 gr. kabanosu, nebo co dům dal
- 1 větší cibule - nakrájet
- 1/2 lžičky kmínu
- 2 lžičky mleté sl. papriky
- kostku masoxu
- lžička gulášového koření (není podmínkou)
- lžička vegety (používám levnější kuchárek)
Postup Hrachogulášovka
Postup přípravy receptu
-
V principu je to jednoduchá buřtgulášová polévka, která je místo mouky zahuštěna rozmixovaným hrachem.
Přes noc namočený hrách dáme vařit 2 hodiny v 1 litru čisté vody.
Mezitím si nakrájíme brambory a uzeninu.
V druhém hrnci cibuli zpěníme na tuku, v půli restování nasypeme kmín jež tak lépe uvolní své aroma. Zasypeme paprikou a zalijeme 1,5 litrem horké vody.
Přidáme brambor, uzeninu, vegetu, masox a koření. Za dvacet minut je hotovo. Pozor se solí - masox a vegeta dost soli obsahuje.
Zahustíme dobře rozmixovaným hrachem a zamícháme. Možno na talíř přidat osmahnutý rohlík.