Pečená krůtí křídla se žampionama a cherri rajčátkama
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 krůtí křídla (větší)
- 1 cibule
- 6-10 cherry rajčátek
- 6 žampionů (může být i více)
- grilovací koření (bylinkové)
- tak 300 ml drůbežího bujonu (může být i z kostky)
- 1 lžíce hladké mouky
- trošku másla
- sůl
Postup Pečená krůtí křídla se žampionama a cherri rajčátkama
Postup přípravy receptu
-
Krůtí křídla si dočistíme, omyjeme a rozdělíme na 4 části u kloubu a osolíme.
Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli, na ní osolená křídla, která ještě posypeme bylinkovým grilovacím kořením a navrch dáme nakrájená cherry rajčátka na čtvrtinky, žampiony na plátky, nebo kousky.
Uvaříme si drůbeží vývar, nalijeme ho část na dno pekáčku a navrch dáme pár kousků másla.
Přikryjeme, dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme do měkka, ke konci pečení odklopíme pekáč a pečeme bez přikrytí, aby byla hezká barvička masa i šťávy. Po dobu pečení poléváme drůbežím bujonem a trochu si ho necháme, do něj rozmícháme mouku a na plotýnce zahustíme šťávu a povaříme do zhoustnutí, můžeme dosolit.