Pečená krůtí křídla se žampionama a cherri rajčátkama

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí křídla (větší)
1 cibule
6-10 cherry rajčátek
6 žampionů (může být i více)
grilovací koření (bylinkové)
tak 300 ml drůbežího bujonu (může být i z kostky)
1 lžíce hladké mouky
trošku másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí křídla si dočistíme, omyjeme a rozdělíme na 4 části u kloubu a osolíme.

  2. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli, na ní osolená křídla, která ještě posypeme bylinkovým grilovacím kořením a navrch dáme nakrájená cherry rajčátka na čtvrtinky, žampiony na plátky, nebo kousky.

  3. Uvaříme si drůbeží vývar, nalijeme ho část na dno pekáčku a navrch dáme pár kousků másla.

  4. Přikryjeme, dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme do měkka, ke konci pečení odklopíme pekáč a pečeme bez přikrytí, aby byla hezká barvička masa i šťávy. Po dobu pečení poléváme drůbežím bujonem a trochu si ho necháme, do něj rozmícháme mouku a na plotýnce zahustíme šťávu a povaříme do zhoustnutí, můžeme dosolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!