Večky Ciabatta

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

210 ml vody
4 lžíce olivového oleje
400 gramů hladké mouky
2 lžičky soli
1/2 kostky čerstvého droždí
Po signálu přidám:
3 špetky provensálského koření
mletý barevný pepř
5 stroužků nadrobno nakrájeného česneku
Eidam
sušená rajčata
olivy
trochu mléka na potření
trochu oleje na potření fólie

Postup přípravy receptu

  1. Program těsto.

  2. Vyklopím na vál, oddělím 3 bochánky, udělám plát, na něj strouhám Eidam, pokrájená sušená rajčata, pokrájené olivy. Kdo nejí olivy, dá víc sušených rajčat.

  3. Srolujeme do večky a necháme pod potravinovou fólií pomazanou olejem ještě asi 20 minut kynout.

  4. Potřeme mlékem a dáme do vyhřáté trouby péci asi 20 minut při 180°C. Nejlepší je ještě teplá, potíraná směsí z másla, olivového oleje, česneku, soli a pepře, nebo potíraná bylinkovým máslem, čerstvým kořeněným sýrem, cottage, žervé a podobně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!