Večky Ciabatta
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 210 ml vody
- 4 lžíce olivového oleje
- 400 gramů hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- Po signálu přidám:
- 3 špetky provensálského koření
- mletý barevný pepř
- 5 stroužků nadrobno nakrájeného česneku
- Eidam
- sušená rajčata
- olivy
- trochu mléka na potření
- trochu oleje na potření fólie
Postup Večky Ciabatta
Postup přípravy receptu
-
Program těsto.
Vyklopím na vál, oddělím 3 bochánky, udělám plát, na něj strouhám Eidam, pokrájená sušená rajčata, pokrájené olivy. Kdo nejí olivy, dá víc sušených rajčat.
Srolujeme do večky a necháme pod potravinovou fólií pomazanou olejem ještě asi 20 minut kynout.
Potřeme mlékem a dáme do vyhřáté trouby péci asi 20 minut při 180°C. Nejlepší je ještě teplá, potíraná směsí z másla, olivového oleje, česneku, soli a pepře, nebo potíraná bylinkovým máslem, čerstvým kořeněným sýrem, cottage, žervé a podobně.