Bramboráky se sušenými houbami
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 600-700 g brambor
- 2 hrsti sušených hub
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce strouhanky
- 50-70 ml horkého mléka
- 3-4 stroužky utřeného česneku
- 1 šalotka
- kmín
- sůl
- pepř
- majoránka
- sádlo na smažení
Postup Bramboráky se sušenými houbami
Postup přípravy receptu
-
Houby zalijeme vodou a s kmínem je vaříme cca 10-15 minut do měkka. Brambory nastrouháme a šalotku nakrájíme na drobno.
Měkké houby slijeme a překrájíme na menší kousky. Smícháme brambory, vejce, horké mléko, houby, šalotku, česnek a koření.
Přidáme strouhanku a mouku podle potřeby. Rozehřejeme sádlo a lžíci klademe těsto. Rozprostřeme a smažíme z obou stran do křupava.