Bramboráky se sušenými houbami

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600-700 g brambor
2 hrsti sušených hub
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce strouhanky
50-70 ml horkého mléka
3-4 stroužky utřeného česneku
1 šalotka
kmín
sůl
pepř
majoránka
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Houby zalijeme vodou a s kmínem je vaříme cca 10-15 minut do měkka. Brambory nastrouháme a šalotku nakrájíme na drobno.

  2. Měkké houby slijeme a překrájíme na menší kousky. Smícháme brambory, vejce, horké mléko, houby, šalotku, česnek a koření.

  3. Přidáme strouhanku a mouku podle potřeby. Rozehřejeme sádlo a lžíci klademe těsto. Rozprostřeme a smažíme z obou stran do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!