Nejlepší bramboráky jaké znám
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 8 středních brambor
- 2 celá vejce
- 8 stroužků česneku
- 100 ml vlažného mléka
- hladká mouka (podle hustoty těstíčka)
- majoránka
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Nejlepší bramboráky jaké znám
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme, omyjeme, osušíme a na struhadle nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mléko a promícháme.
Dále přidáme mouku (dala jsem podle hustoty těstíčka aby nebylo ani moc řídké a ani moc husté tak akorát), majoránku, kmín, sůl a pepř. Celé vše promícháme.
Do pánve dáme trochu oleje necháme rozehřát. Dále vezmeme naběračku a do pánve nalijeme rovnoměrně těstíčko, bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.