Nejlepší bramboráky jaké znám

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 středních brambor
2 celá vejce
8 stroužků česneku
100 ml vlažného mléka
hladká mouka (podle hustoty těstíčka)
majoránka
sůl
pepř
mletý kmín
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, omyjeme, osušíme a na struhadle nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mléko a promícháme.

  2. Dále přidáme mouku (dala jsem podle hustoty těstíčka aby nebylo ani moc řídké a ani moc husté tak akorát), majoránku, kmín, sůl a pepř. Celé vše promícháme.

  3. Do pánve dáme trochu oleje necháme rozehřát. Dále vezmeme naběračku a do pánve nalijeme rovnoměrně těstíčko, bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!