Zapékané brambory s květákem, václavkami na cibulce a šunkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

10 brambor
1 menší květák
20 dkg šunky
houby václavky
10 dkg goudy na plátky
1 cibule
olej
sůl
pepř
grilovací koření
kelímek smetany

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Květák rozebereme na menší kousky. Na oleji orestujeme cibuli a přidáme houby, chvíli podusíme.

  2. Plátky brambor pokládáme na dno zapékací mísy, osolíme, opepříme a posypeme grilovacim kořením. Jako druhou vrstvu dáme osolený opepřený květák. Třetí vrstva je šunka. Opakujeme ještě jednou tak aby na poslední vrstvu šunky přišly houby a na houby ještě brambory. Zalijeme smetanou a dáme zapékat. Kontrolujeme, až budou brambory měkké, pak poklademe vrstvu sýra a dáme ještě na cca 10 minut zapéci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!