Zapékané brambory s květákem, václavkami na cibulce a šunkou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 10 brambor
- 1 menší květák
- 20 dkg šunky
- houby václavky
- 10 dkg goudy na plátky
- 1 cibule
- olej
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- kelímek smetany
Postup Zapékané brambory s květákem, václavkami na cibulce a šunkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Květák rozebereme na menší kousky. Na oleji orestujeme cibuli a přidáme houby, chvíli podusíme.
Plátky brambor pokládáme na dno zapékací mísy, osolíme, opepříme a posypeme grilovacim kořením. Jako druhou vrstvu dáme osolený opepřený květák. Třetí vrstva je šunka. Opakujeme ještě jednou tak aby na poslední vrstvu šunky přišly houby a na houby ještě brambory. Zalijeme smetanou a dáme zapékat. Kontrolujeme, až budou brambory měkké, pak poklademe vrstvu sýra a dáme ještě na cca 10 minut zapéci.