Zapékané brambory se zeleninou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 3-4 větší brambory
- hrst mražené zeleniny (mix např. brokolice, mrkev, hrášek, fazolky)
- 1 lžíce čerstvé nakrájené petrželky
- 1 lžička koření Italské bylinky
- 1/2 lžičky koriandru
- 1 lžička soli
- 200 ml mléka (bez laktózy)
- 4 bílky
- strouhaný ementál
- olej na vytření zapékací misky
Postup Zapékané brambory se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky (není potřeba je předvařovat). Zapékací misku vymažeme olejem.
Na dno zapékací mísy dáme polovinu brambor, rovnoměrně rozmístíme mraženou zeleninu, bylinky a posypeme trochou nastrouhaného sýra. Přidáme další vrstvu brambor.
V misce rozšleháme bílky, mléko, sůl, koriandr a směsí přelijeme brambory v zapékací míse. Na závěr ještě posypeme sýrem a dáme péct přikryté alobalem do předehřáté trouby na 180°C, cca na 40-45 minut, sundáme alobal a necháme brambory dopéct do zlatova..