Pizza se smetanou, špenátem a kuřecím masem

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
1/4 kostky droždí
150 ml vody
sůl
cukr
lžíce olivového oleje
Obloha:
150 ml zakysané smetany
2 stroužky česneku
100-150 g kuřecího masa (opečené s oblíbeným kořením na pánvi)
200 g tvrdého sýru (strouhaného)
2 balení mozzarelly
čerstvý špenát
cca 100 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těsto vypracujeme v domácí pekárně na program Těsto (suroviny klademe v pořadí tekuté-sypké) nebo běžným způsobem tak, že z vlažné vody, droždí, cukru a trochy mouky uděláme kvásek, který po vykynutí zpracujeme se zbývající moukou, solí a olejem ve vláčné těsto, které necháme vykynout (klidně i přes noc v lednici).

  2. Těsto rozdělíme na tři díly, které na pomoučněné podložce vyválíme, popř. rukama vytáhneme do požadovaného tvaru a přemístíme na pizza plech s pečicím papírem.

  3. Mezitím kuřecí maso nakrájíme na kousky a spolu s oblíbeným kořením krátce opečeme na pánvi.

  4. Pizzu potřeme základem, který vytvoříme smícháním zakysané smetany, třeného česneku, soli a pepře, posypeme strouhaným sýrem, lehce pokropíme smetanou, poklademe opečeným kuřecím a v předem vyhřáté troubě (250 st.) pečeme cca 10-12 minut.

  5. Poté přidáme listy špenátu, nahrubo natrhanou mozzarellu a krátce necháme dopéci.

  6. Okraje pizzy po upečení potírám olivovým olejem se stroužkem rozetřeného česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!