Pizza se smetanou, špenátem a kuřecím masem
Recepty, PizzySuroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 1/4 kostky droždí
- 150 ml vody
- sůl
- cukr
- lžíce olivového oleje
- Obloha:
- 150 ml zakysané smetany
- 2 stroužky česneku
- 100-150 g kuřecího masa (opečené s oblíbeným kořením na pánvi)
- 200 g tvrdého sýru (strouhaného)
- 2 balení mozzarelly
- čerstvý špenát
- cca 100 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
Postup Pizza se smetanou, špenátem a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Těsto vypracujeme v domácí pekárně na program Těsto (suroviny klademe v pořadí tekuté-sypké) nebo běžným způsobem tak, že z vlažné vody, droždí, cukru a trochy mouky uděláme kvásek, který po vykynutí zpracujeme se zbývající moukou, solí a olejem ve vláčné těsto, které necháme vykynout (klidně i přes noc v lednici).
Těsto rozdělíme na tři díly, které na pomoučněné podložce vyválíme, popř. rukama vytáhneme do požadovaného tvaru a přemístíme na pizza plech s pečicím papírem.
Mezitím kuřecí maso nakrájíme na kousky a spolu s oblíbeným kořením krátce opečeme na pánvi.
Pizzu potřeme základem, který vytvoříme smícháním zakysané smetany, třeného česneku, soli a pepře, posypeme strouhaným sýrem, lehce pokropíme smetanou, poklademe opečeným kuřecím a v předem vyhřáté troubě (250 st.) pečeme cca 10-12 minut.
Poté přidáme listy špenátu, nahrubo natrhanou mozzarellu a krátce necháme dopéci.
Okraje pizzy po upečení potírám olivovým olejem se stroužkem rozetřeného česneku.