Hlíva ústřičná s mrkvovo-celerovým pyré

Recepty, Houby

Suroviny

300 g hlívy ústřičné
1 větší celer
3 velké mrkve
1 kostka BIO zeleninového bujonu Würzl
1 lžíce přepuštěného másla
100 ml isoly bio rýžového krému
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na větší kousky a vhodíme do hrnce.

  2. Přidáme vodu, zeleninový bujon a vaříme doměkka. Množství vody záleží na tom, jakou konzistenci pyré chcete máte rádi.

  3. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme na krájenou hlívu a necháme cca 10 minut restovat.

  4. Nakonec vmícháme rýžový krém, osolíme a dusíme dalších cca 5 minut.

  5. Jakmile je zelenina uvařená, ponorným mixérem ji rozmixujeme na hladké pyré a případně ještě dosolíme. Podáváme s hlívou a rýžovým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!