Roštěnky na způsob Esterházy
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 3 hrubší plátky nízkého roštěnce
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 petržele
- lžíce sádla
- lžíce másla
- 1 lžíce mouky
- 200 g zakysané smetany
- 250 ml vývaru nebo vody
- lžíce kapar
- lžíce citronové šťávy
- lžička hořčice
- pepř
- sůl
Postup Roštěnky na způsob Esterházy
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme z obou stran.
Maso vytáhneme. Do výpeku přidáme máslo a nakrájenou cibuli se zeleninou. Restujeme, až zelenina začne chytat barvu. Vrátíme zpět maso a podlijeme vývarem. Dusíme do měkka.
Ve smetaně rozmícháme hořčici. Měkké maso vytáhneme a k zelenině přidáme smetanu. Chvíli povaříme a kdo chce omáčku jemnější, projede ji trochu ponorným mixérem.
Omáčku dochutíme, nakonec přidáme šťávu a maso vrátíme zpět. Společně prohřejeme, přidáme nasekané kapary a podáváme s nudlemi.