Roštěnky na způsob Esterházy

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

3 hrubší plátky nízkého roštěnce
1 cibule
2 mrkve
2 petržele
lžíce sádla
lžíce másla
1 lžíce mouky
200 g zakysané smetany
250 ml vývaru nebo vody
lžíce kapar
lžíce citronové šťávy
lžička hořčice
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme z obou stran.

  2. Maso vytáhneme. Do výpeku přidáme máslo a nakrájenou cibuli se zeleninou. Restujeme, až zelenina začne chytat barvu. Vrátíme zpět maso a podlijeme vývarem. Dusíme do měkka.

  3. Ve smetaně rozmícháme hořčici. Měkké maso vytáhneme a k zelenině přidáme smetanu. Chvíli povaříme a kdo chce omáčku jemnější, projede ji trochu ponorným mixérem.

  4. Omáčku dochutíme, nakonec přidáme šťávu a maso vrátíme zpět. Společně prohřejeme, přidáme nasekané kapary a podáváme s nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!