Paprikové roštěnky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cca 900 g hovězích plátků
sůl
sladká mletá paprika
olivový olej
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky omyjeme, po stranách nařízneme a z obou stran osolíme a posypeme sladkou mletou paprikou. Papriky nakrájíme na proužky.

  2. V kastrolu vhodném do trouby rozpálíme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Poté maso z kastrolu vytáhneme a na zbytku oleje několik minut opékáme všechny tři papriky, je třeba je míchat.

  3. Maso vrátíme do kastrolu, podlijeme vodou a dáme do trouby.

  4. Dusíme na cca 180 - 200 stupňů, než je maso měkké. Podle potřeby podlijeme vodou.

  5. Podáváme s rýží, bramborami, bramborovou kaší...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!