Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 250 g kakaových sušenek (např. zlaté věnečky)
- 125 g másla
- Náplň:
- 500 g tvarohu (kostka)
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1/2 hrnku sušeného strouhaného kokosu
- 1/2 hrnku mléka (lepší je kokosové)
- 1 kokosový pudink
- 3 vejce
Postup Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C.
Rozpustíme máslo a necháme chladnout.
Sušenky rozmixujeme do podoby jako strouhanka.
Smícháme s máslem a vzniklou hmotu rozložíme do dortové formy (dno vyložíme pečícím papírem).
Sušenkovou hmotou vyložíme dno a boky asi do poloviny formy.
Dáme zapéct na 5 minut do trouby (po vytažení dáme vychladit a troubu ztlumíme na 160°C).
Do misky vložíme tvarohy, vylijeme mléko, rozšlehaná vejce, lehce promícháme, přidáme cukr, kokos, pudink a znovu jemně, ale dobře promícháme.
Náplň vylijeme na vychladlý korpus a pečeme 50-60 minut.
Před vložením do trouby umístěte na dno trouby plech s vodou.
Po hodině troubu vypneme, otevřeme dvířka, ale nevytahujeme, necháme vychladnout pozvolna v troubě (cca 2 hodiny).
Dáme vychladit do lednice (stačí 1 hodina).
Nejlepší je chlazený přes noc, ale to asi nikdo nevydrží. Pro krásně rovný řez koláč krájíme ostrým a v horké vodě namočeným nožem.