Polévka z řeřichy a ředkviček

Recepty, Polévky

Suroviny

2 vaničky řeřichy (cca 150 g)
svazek ředkviček
3 brambory
kousek mrkve
kousek petržele
kousek celeru
kousek pórku
1 cibule
sůl
pepř
kurkuma
nať z ředkviček
2 stroužky česneku
1 cibule
pár lžic smetany

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si zpěníme cibulku a pak přidáme i česnek. Řeřichu a nasekanou nať z ředkviček přidáme k cibulovému základu. Orestujeme.

  2. Ředkvičky a brambory oloupeme a nakrájíme. Přidáme k bylinkám. Ostatní zeleninu si uvaříme zvlášť v kastrůlku a uděláme silný vývar, který vlijeme k bramborám a vaříme do měkka.

  3. Pak vše rozmixujeme a dochutíme solí, kurkumou a pepřem. Nakonec zjemníme smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!