Rizoto s amarantem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 cibule
2 lžíce oleje
60 g Amarantu
120 g rýže
3 hrsti mražené zeleninové směsi nebo drobně nakrájené míchané zeleniny
1 hrnek zeleninového vývaru
sůl
čerstvě namletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Amarant a rýži smíchám, odměříme jejich společný objem pomocí hrnku a propláchneme.

  2. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova.

  3. Zasypeme propláchnutým amarantem a rýží a minutu společně opékáme.

  4. Poté zalijeme zeleninovým vývarem, kterého by mělo být 1.5 násobku k objemu amarantu a rýže.

  5. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a přivedeme k varu. Stáhneme na nejnižší plamen a dusíme pod pokličkou asi 15 minut, až je vše měkké. Podle potřeby přilijeme ještě trochu vývaru nebo vody. Dochutíme čerstvě namletým pepřem a můžeme podávat. Zeleninu volíme dle sezony a možností. Já jsem použila pórek, mrkev, papriku, hrášek a houby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!