Rizoto s amarantem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 60 g Amarantu
- 120 g rýže
- 3 hrsti mražené zeleninové směsi nebo drobně nakrájené míchané zeleniny
- 1 hrnek zeleninového vývaru
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup Rizoto s amarantem
Postup přípravy receptu
-
Amarant a rýži smíchám, odměříme jejich společný objem pomocí hrnku a propláchneme.
Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova.
Zasypeme propláchnutým amarantem a rýží a minutu společně opékáme.
Poté zalijeme zeleninovým vývarem, kterého by mělo být 1.5 násobku k objemu amarantu a rýže.
Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a přivedeme k varu. Stáhneme na nejnižší plamen a dusíme pod pokličkou asi 15 minut, až je vše měkké. Podle potřeby přilijeme ještě trochu vývaru nebo vody. Dochutíme čerstvě namletým pepřem a můžeme podávat. Zeleninu volíme dle sezony a možností. Já jsem použila pórek, mrkev, papriku, hrášek a houby.