Vepřová gyrosová roláda z PH

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vhodný plát masa - vepřová kýta
4 vrchní velké listy kapusty
4 mini rajčátka
1 větší cibule
1 menší cibule
1 vejce uvařené natvrdo
50 g nivy
50 g eidamu
1 malý rajčatový protlak
koření na Gyros
pár lžic oleje
jíška (nebo Solamyl, Sosenfix)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z masa si připravíme pěkný plát, mírně ho naklepeme, osolíme z obou stran a vnitřní stranu potřeme rajčatovým protlakem.

  2. Pak si do misky dáme nadrobno nakrájená rajčátka a menší cibuli, sýry a vejce nastrouháme na hrubých slzičkách, promícháme a natřeme po celém plátu, nakonec vyložíme kapustovými listy, u nichž jsme vykrájeli tvrdý střed a ukrojili spodní 1/3 listu, aby byly měkké.

  3. Zarolujeme na tvar rolády a zpevníme nití, provázkem, nebo použijeme kovové spony. Do PH dáme pár lžic oleje, na něj větší cibuli nakrájenou na proužky a pak položíme připravenou roládu, kterou nejprve ze všech stran posypeme Gyrosem a zalijeme vodou tolik, kolik kdo chce mít šťávy (já podlila dost, máme rádi hodně šťávy) a osolíme, pomalíme na High 3 a 1/2 hodiny.

  4. Vypneme, roládu si dáme na prkénko, odstraníme nitě a nakrájíme na plátky, šťávu si na sporáku upravíme, můžeme přidat vývar, dosolit a zahustíme, jak jsme zvyklí (použila jsem Sosenfix) a nebo nezahušťujeme, chceme-li jí jen málo. Můžeme servírovat!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!