Vepřová gyrosová roláda z PH
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vhodný plát masa - vepřová kýta
- 4 vrchní velké listy kapusty
- 4 mini rajčátka
- 1 větší cibule
- 1 menší cibule
- 1 vejce uvařené natvrdo
- 50 g nivy
- 50 g eidamu
- 1 malý rajčatový protlak
- koření na Gyros
- pár lžic oleje
- jíška (nebo Solamyl, Sosenfix)
- sůl
Postup Vepřová gyrosová roláda z PH
Postup přípravy receptu
-
Z masa si připravíme pěkný plát, mírně ho naklepeme, osolíme z obou stran a vnitřní stranu potřeme rajčatovým protlakem.
Pak si do misky dáme nadrobno nakrájená rajčátka a menší cibuli, sýry a vejce nastrouháme na hrubých slzičkách, promícháme a natřeme po celém plátu, nakonec vyložíme kapustovými listy, u nichž jsme vykrájeli tvrdý střed a ukrojili spodní 1/3 listu, aby byly měkké.
Zarolujeme na tvar rolády a zpevníme nití, provázkem, nebo použijeme kovové spony. Do PH dáme pár lžic oleje, na něj větší cibuli nakrájenou na proužky a pak položíme připravenou roládu, kterou nejprve ze všech stran posypeme Gyrosem a zalijeme vodou tolik, kolik kdo chce mít šťávy (já podlila dost, máme rádi hodně šťávy) a osolíme, pomalíme na High 3 a 1/2 hodiny.
Vypneme, roládu si dáme na prkénko, odstraníme nitě a nakrájíme na plátky, šťávu si na sporáku upravíme, můžeme přidat vývar, dosolit a zahustíme, jak jsme zvyklí (použila jsem Sosenfix) a nebo nezahušťujeme, chceme-li jí jen málo. Můžeme servírovat!