Zapékané vepřové řízky se smetanou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 ks vepřových řízků
- velká cibule
- sůl
- pepř
- plátky anglické slaniny
- grilovací koření
- zelená paprika
- malá cuketa
- 1 šlehačka
- 5-6 velkých brambor
Postup Zapékané vepřové řízky se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Řízky si naklepeme, osolíme, okořeníme a položíme na dno pekáčku.
Na ně navrstvíme plátky anglické slaniny, pokrájenou cibuli na kolečka, papriku na proužky a brambory oloupané pokrájené na osminky.
Ty také okořeníme grilovacím kořením a vše zalijeme šlehačkou.
Přikryté pečeme asi 40 minut.
Pak odklopíme, přidáme pokrájenou cuketku na kolečka a dopečeme odkryté do zlatova. Podáváme se zeleninovou oblohou.