Zapékané vepřové řízky se smetanou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 ks vepřových řízků
velká cibule
sůl
pepř
plátky anglické slaniny
grilovací koření
zelená paprika
malá cuketa
1 šlehačka
5-6 velkých brambor

Postup přípravy receptu

  1. Řízky si naklepeme, osolíme, okořeníme a položíme na dno pekáčku.

  2. Na ně navrstvíme plátky anglické slaniny, pokrájenou cibuli na kolečka, papriku na proužky a brambory oloupané pokrájené na osminky.

  3. Ty také okořeníme grilovacím kořením a vše zalijeme šlehačkou.

  4. Přikryté pečeme asi 40 minut.

  5. Pak odklopíme, přidáme pokrájenou cuketku na kolečka a dopečeme odkryté do zlatova. Podáváme se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!