Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 - 5 jablek
kelímek bílého jogurtu (kysané smetany)cca 200ml
2 vejce
1 lžíce oleje
1,5 kelímku polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
3/4 kelímku krupicového cukru
citronová kůra
máslo na vymazání
hrubá mouka na vysypání plechu
perníková drobenka:
6 vrchovatých lžic nastrouhaného tvrdého perníku
6 lžic krupicového cukru
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Jablka i se slupkou nakrájíme na centimetrové plátky.

  2. Jogurt, vejce, olej, mouku s práškem do pečiva, cukr a citronovou kůru vymícháme v hladké těsto a necháme 10 minut odstát.

  3. Mezitím si připravíme drobenku.

  4. Do vymazaného máslem a vysypaného plechu moukou nalijeme těsto, poklademe jablky, zasypeme drobenkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!