Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 - 5 jablek
- kelímek bílého jogurtu (kysané smetany)cca 200ml
- 2 vejce
- 1 lžíce oleje
- 1,5 kelímku polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 3/4 kelímku krupicového cukru
- citronová kůra
- máslo na vymazání
- hrubá mouka na vysypání plechu
- perníková drobenka:
- 6 vrchovatých lžic nastrouhaného tvrdého perníku
- 6 lžic krupicového cukru
- 50 g másla
Postup Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Postup přípravy receptu
-
Jablka i se slupkou nakrájíme na centimetrové plátky.
Jogurt, vejce, olej, mouku s práškem do pečiva, cukr a citronovou kůru vymícháme v hladké těsto a necháme 10 minut odstát.
Mezitím si připravíme drobenku.
Do vymazaného máslem a vysypaného plechu moukou nalijeme těsto, poklademe jablky, zasypeme drobenkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě.