Táta králík na celeru a hlívě
Recepty, Jiné masoSuroviny
- zadní půlka staršího králíka
- sůl
- mletý pepř
- cibule
- menší celer
- asi 300 g hlívy ústřičné
- sádlo
- 2-4 lžičky worčestru
- stroužek česneku
- trocha hladké mouky
Postup Táta králík na celeru a hlívě
Postup přípravy receptu
-
Maso uvaříme doměkka se solí a pepřem. Necháme prochladnout a obereme, polévku přecedíme.
V hrnci na sádle osmažíme krájenou cibuli a na ní pak nahrubo strouhaný celer a na větší kousky krájenou hlívu. Podlijeme částí polévky, krátce provaříme a přidáme na větší kousky nakrájené maso.
Šťávu lehce zahustíme trochou mouky rozmíchané ve studeném vývaru, přihodíme strouhaný česnek, dochutíme worčestrem, popř.dosolíme a povaříme.