Dorty Annak

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
9 vajec
36 dkg cukru krupice
36 dkg polohrubé mouky
9 PL oleje
trochu soli já dávám špetku
pokud chceme ořechový ubereme tolik mouky kolik je ořechů nebo kakaa
Krém:
2 pomazánková másla
3 lžíce moučkového cukru
1 40% smetana
vejce
cukr krupice
olej
polohrubá mouka
formix
wiltonský fondán

Postup přípravy receptu

  1. Bílky šleháme se špetkou soli, když se začne tvořit sníh přidáme cukr a vyšleháme sníh, přidáme postupně 1 žloutek a 1 lžíci oleje a zašleháváme pokud nezpracujeme všechny žloutky. Vařečkou zlehka vmícháme mouku. Pečeme na 180°-200°C, nesmí vyschnout.

  2. Krém udělám tak, že vyšlehám všechny ingredience a nebo koupím krémovou náplň od Dr. Oetkera. Co se týče potahu tak kupuji Formix a Wiltonský fondán.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!