Krémové risotto s chřestovým pestem.

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g rýže na risotto (kvalitní kulatozrnné)
1 cibuli
2 řapíky celeru
100 ml bílého suchého vína
500 ml vývaru
8 ks zeleného chřestu
2 stroužky česneku
50 - 100 g másla
2 lžíce olivového oleje
100 g parmazánu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli a řapíky necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme opranou rýži, promícháme, aby se všechna obalila směsí a zalijeme vínem. Necháme alkohol odpařit a podléváme po částech vývarem, dokud rýže není měkká na skus.

  2. Od chřestu odlomíme dřevnaté konce a odkrojíme hlavičky, které si dáme stranou. Zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky a povaříme 2 minuty v osolené vodě. Ihned zchladíme a okapané rozmixujeme spolu s česnekem a lžicí vývaru na hrubší pesto.

  3. Do rýže vmícháme máslo, parmazán (část necháme na ozdobu) a pesto, přidáme hlavičky chřestu a podle potřeby dosolíme. Přiklopené necháme pár minut vstřebat rýži všechny chutě a podáváme posypané parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!