Krémové risotto s chřestovým pestem.
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 g rýže na risotto (kvalitní kulatozrnné)
- 1 cibuli
- 2 řapíky celeru
- 100 ml bílého suchého vína
- 500 ml vývaru
- 8 ks zeleného chřestu
- 2 stroužky česneku
- 50 - 100 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g parmazánu
- sůl
Postup Krémové risotto s chřestovým pestem.
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibuli a řapíky necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme opranou rýži, promícháme, aby se všechna obalila směsí a zalijeme vínem. Necháme alkohol odpařit a podléváme po částech vývarem, dokud rýže není měkká na skus.
Od chřestu odlomíme dřevnaté konce a odkrojíme hlavičky, které si dáme stranou. Zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky a povaříme 2 minuty v osolené vodě. Ihned zchladíme a okapané rozmixujeme spolu s česnekem a lžicí vývaru na hrubší pesto.
Do rýže vmícháme máslo, parmazán (část necháme na ozdobu) a pesto, přidáme hlavičky chřestu a podle potřeby dosolíme. Přiklopené necháme pár minut vstřebat rýži všechny chutě a podáváme posypané parmazánem.