Krémové těstoviny s brynzou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250-300 g těstovin (kolínka, špagety)
- 1 cibule
- 70 g špeku
- 4 vejce
- 2 rovné lžíce sušené smetany
- vrchovatá lžíce brynzy
- lžička másla
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup Krémové těstoviny s brynzou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na skus. Nakrájíme špek a cibuli nadrobno. Nejdříve vyškvaříme špek, přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Část odebereme na konečné posypání.
Vejce dobře prošleháme metličkou se smetanou, špetkou soli a pepře. Vlijeme na cibuli a necháme lehce srazit. Měla by zůstat řidší. Vejce odstavíme a vmícháme brynzu, máslo a necháme rozpustit.
Vajíčkovou směs dochutíme solí, pepřem a vmícháme nakrájenou pažitku. Přidáme těstoviny a promícháme. Ihned podáváme, posypané odloženou slaninou s cibulí.