Krémové těstoviny s brynzou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250-300 g těstovin (kolínka, špagety)
1 cibule
70 g špeku
4 vejce
2 rovné lžíce sušené smetany
vrchovatá lžíce brynzy
lžička másla
sůl
pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na skus. Nakrájíme špek a cibuli nadrobno. Nejdříve vyškvaříme špek, přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Část odebereme na konečné posypání.

  2. Vejce dobře prošleháme metličkou se smetanou, špetkou soli a pepře. Vlijeme na cibuli a necháme lehce srazit. Měla by zůstat řidší. Vejce odstavíme a vmícháme brynzu, máslo a necháme rozpustit.

  3. Vajíčkovou směs dochutíme solí, pepřem a vmícháme nakrájenou pažitku. Přidáme těstoviny a promícháme. Ihned podáváme, posypané odloženou slaninou s cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!