Bábovka ušatka s náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
2,5 hrnku polohrubé mouky (já dala 1:1 polohrubou a Zlatku)
2 polévkové lžíce krupicového cukru
špetka soli
2 žloutky
1/2 kostky másla (Hera, Zlatá Haná - já dala i sádlo, zase v poměru 1:1)
1 hrnek mléka
1/2 kostičky droždí
Na náplň:
cca 3 cm ukrojené z kostky másla
2 polévkové lžíce kakaa
2 polévkové lžíce moučkového cukru
2 polévkové lžíce kokosové moučky
2 polévkové lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Náplň si připravíme takto: do malého kastrůlku dáme pomalu rozehřívat máslo, přidáme kakao a cukr, nemícháme, necháme pomalinku rozpouštět, poté přidáme kokos a rum a promícháme (rumu a kokosu přidáváme dle potřeby). Konzistence plňky by měla být polotekutá tak, aby se později dala po těstě dobře roztírat.

  2. Těsto zaděláme běžným způsobem, já např. v pečce. Po vykynutí rozválíme na placku, kterou potřeme částečně vychladlou náplní, zavineme jako štrůdl a přeneseme do vymazané bábovkové formy.

  3. Pečeme dle zvyklostí a trouby (já 10 minut při 180°C, poté teplota snížena na 160°C a ještě cca 15-20 minut pečeno).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!