Rumové lanýže
Recepty, MoučníkySuroviny
- 130 g tmavé čokolády
- 2 lžičky másla
- 2 lžíce rumu
- 50 g nastrouhaného kokosu
- 100 g rozdrcených piškotů
- 6 lžic cukru moučky
- 2 lžíce kakaového prášku
Postup Rumové lanýže
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nalámeme a dáme do misky. Přidáme máslo. Misku postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a čokoládu a máslo mícháme, dokud se nerozehřejí.
Odstavíme a postupně vmícháme rum, kokos, piškoty a 4 lžíce cukru moučky. Třeme, dokud se hmota nespojí. Je-li příliš tuhá, přidáme trochu rumu.
Z hmoty utvoříme kuličky. Rozložíme je na arch papíru na pečení položený na plechu a dáme vychladit.
Zbývající cukr prosejeme na talíř. Na druhý talíř prosejeme kakao. Polovinu kuliček obalíme v cukru, druhou polovinu v kakaovém prášku.
Rumové lanýže uložíme do chladu. Můžeme je dát do papírových košíčků.