Rumové lanýže

Recepty, Moučníky

Suroviny

130 g tmavé čokolády
2 lžičky másla
2 lžíce rumu
50 g nastrouhaného kokosu
100 g rozdrcených piškotů
6 lžic cukru moučky
2 lžíce kakaového prášku

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme a dáme do misky. Přidáme máslo. Misku postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a čokoládu a máslo mícháme, dokud se nerozehřejí.

  2. Odstavíme a postupně vmícháme rum, kokos, piškoty a 4 lžíce cukru moučky. Třeme, dokud se hmota nespojí. Je-li příliš tuhá, přidáme trochu rumu.

  3. Z hmoty utvoříme kuličky. Rozložíme je na arch papíru na pečení položený na plechu a dáme vychladit.

  4. Zbývající cukr prosejeme na talíř. Na druhý talíř prosejeme kakao. Polovinu kuliček obalíme v cukru, druhou polovinu v kakaovém prášku.

  5. Rumové lanýže uložíme do chladu. Můžeme je dát do papírových košíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!