Kuřecí kousky v paprikové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
koriandr
grilovací koření
trochu červené papriky (koření)
cca 1 PL kukuřičného škrobu
vývar
2 PL oleje
dušená zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, dáme do misky spolu s kořením a olejem a necháme v lednici přes noc nebo alespoň na pár hodin uležet.

  2. Na rozehřátou pánev dáme celou směs (nemusíme přidávat olej, jenž je již ve směsi s masem), ze všech stran necháme maso zatáhnout. Přidáme vývar (můžeme použít bujón s vodou) a necháme dusit, dokud maso úplně nezměkne, nakonec zahustíme škrobem.

  3. Podávala jsem s dušenou zeleninou. Samozřejmě přílohou mohou být brambory, rýže, pečivo, meze se nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!