Bramborové knedlíky plněné uzeným s cibulkou a čubricou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

na knedlíky:
1000 g uvařených a oloupaných brambor
300 g hrubé mouky
200 g solamylu
2 kl soli
2 pl soli do vody na vaření knedlíků
na náplň:
400 g uzených vepřových kostek /Kaufland
3 pl osmažené cibulky
2 kl koření čubrica
dále budeme potřebovat:
4 pl oleje
4 velké cibule
2 pl oleje (na omaštění knedlíků po vytažení z vody)
kl = kávová lžička
pl = polévková lžíce

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné cibule nakrájíme nadrobno a na 4 lžících oleje osmažíme do zlatavé barvy. 3 lžíce odebereme do náplně a zbytek dáme bokem na posypání hotových knedlíků.

  2. Uzené kostky nameleme na masovém mlýnku, přidáme osmaženou cibuli, čubricu a nejlépe rukou vše pořádně promícháme.

  3. Den předem ve sluce uvařené brambory oloupeme a nameleme na masovém mlýnku(nebo nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle). Přidáme mouku, solamyl a sůl a dobře propracujeme(já těsto dělávám ve velké míse,ale můžeme připravit i na pracovní desce).

  4. Do většího, hlubšího hrnce dáme vařit vodu na knedlíky.

  5. Z bramborového těsta vytvoříme válec zhruba 30cm dlouhý. Nakrájíme asi 1,5cm široké plátky, které rukou trošku zploštíme. Do středu každého vložíme náplň, zabalíme a mezi dlaněma vytvarujeme do úhledné šišky.

  6. Takto připravené knedlíky vložíme do vroucí osolené vody. Až nám voda znovu zavaří, plamen ubereme na minimum, vařečkou ode dna promícháme a po vynoření knedlíků vaříme 8 minut.

  7. Knedlíky z vody vybereme do mísy(na zkoušku můžeme vytáhnout 1 knedlík, rozřízneme a zjistíme, není-li kolem náplně mokvavý)pokapeme 2 lžícemi oleje a promícháme. Tím zabráníme slepení a okorání knedlíků. Hotové knedlíky podáváme posypané zbytkem osmažené cibulky, můžeme také podávat s podušeným, hlávkovým, nebo kyselým zelím. Hodí se také ke špenátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!