Smetanové řezy s broskvemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO:
- 250 g másla
- 200 g cukr moučka
- 5 vajec
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce meruňkové marmelády
- špetka soli
- 250 g hladké mouky
- NÁPLŇ:
- 500 g kompotovaných broskví
- 500 g zakysané smetany
- 100 g cukr moučka
- 250 g smetany ke šlehání
- 2 lžíce meruňkové marmelády
- 20 g želatiny
- 100 ml šťávy z kompotu
Postup Smetanové řezy s broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Máslo nakrájíme na kousky a necháme při pokojové teplotě změknout. Přidáme oba cukry, sůl a třeme do pěny. Postupně přidáváme vejce a třeme tak dlouho, dokud nemáme hladkou pěnu. Nakonec vmícháme mouku a marmeládu.
Těsto dáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (pečící papír), rozetřeme a dáme do trouby. Pečeme na 160°C cca 40 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout, položíme na něj na čtvrtky nakrájené broskve a nalijeme krém. Dáme ztuhnout do lednice.
Krém: Smícháme zakysanou smetanu, moučkový cukr, marmeládu a vyšlehanou šlehačku. Želatinu rozpustíme v horké šťávě z kompotu a přidáme do krému. Dobře promícháme.