Uzená rychlovka z papiňáku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g uzeného vepřového masa tepelně upravené,vakuově balené
- 900 g brambor
- 400 g růžičkové kapusty
- 180 ml vody nebo zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce oleje
- ½ lžičky celého kmínu
- špetku mletého pepře
- sůl podle potřeby
Postup Uzená rychlovka z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Maso rozřežeme na porce. Oloupané brambory oškrábeme, opláchneme a překrojíme na půlky. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Z růžičkové kapusty odřízneme zaschlé konce košťálu a odstraníme povadlé lístky.
Do papiňáku (tlakového hrnce) dáme na rozehřátý olej rozvoňet kmín. Přidáme cibuli, česnek, mletý pepř a orestujeme.
Přidáme rozkrojené brambory, promícháme, rozložíme nakrájené plátky masa a zasypeme růžičkovou kapustou.
Vše podlijeme vodou, nebo vývarem a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 10 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, podle potřeby dochutíme solí a můžeme servírovat.