Houbové roštěnky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- cca 700 g hovězí roštěné
- 2 velké cibule (nebo tři střední)
- 50 g uzeného špeku
- olej nebo sádlo
- 1 miska čerstvých nebo mražených hub (nebo větší hrstka sušených, předem namočených)
- snítka tymiánu
- snítka rozmarýnu
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř mletý
- vývar
- jíška nebo hladká mouka na zahuštění
Postup Houbové roštěnky
Postup přípravy receptu
-
Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky, které jsme po stranách nakrojili, aby se tepelnou úpravou nezkroutily.
Po osmažení roštěnek přidáme nasekaný česnek a bylinky, promícháme a necháme rozvonět. Maso zalijeme vývarem tak, aby byly roštěnky potopené, přidáme pokrájené houby a dusíme do změknutí, za občasného promíchání a podlití.
Po změknutí masa roštěnky vyjmeme, omáčku doplníme do požadovaného množství vývarem, vyndáme větvičky z bylinek, dochutíme solí a pepřem dle chuti, zahustíme domácí jíškou z másla a hladké mouky nebo troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody a necháme provařit. Roštěnky vrátíme zpět do omáčky prohřát a podáváme.
Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, noky, rýží či bramborem.