Pesto z rukoly (rokety)

Recepty, Omáčky

Suroviny

svazek mladých čerstvých lístků rukoly
kvalitní olivový olej
sůl
pepř
2 stroužky česneku
1/2 šálku strouhaného parmezánu
1/4 šálku piniových semínek
1 šálek = 150 ml

Postup přípravy receptu

  1. Vyberte nebo otrhejte opravdu mladé lístky, které ještě nejsou hořké, mají lehce pepřovou příchuť.

  2. Do hmoždíře nebo mixéru vložte rukolu, sůl, čerstvě mletý pepř, česnek a piniová semínka. Společně rozdrťte a postupně přidávejte tolik oleje, aby vznikla hustší pomazánka.

  3. Nakonec přimíchejte parmezán. Vznikne vám asi 1,5 šálku pesta. Používejte na bruschetty (opečené krajíčky bílého chleba nebo ciabatty), ale hodí se i na těstoviny nebo do pokrmů, kde běžně pesto používáte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!