Pesto z rukoly (rokety)
Recepty, OmáčkySuroviny
- svazek mladých čerstvých lístků rukoly
- kvalitní olivový olej
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- 1/4 šálku piniových semínek
- 1 šálek = 150 ml
Postup Pesto z rukoly (rokety)
Postup přípravy receptu
-
Vyberte nebo otrhejte opravdu mladé lístky, které ještě nejsou hořké, mají lehce pepřovou příchuť.
Do hmoždíře nebo mixéru vložte rukolu, sůl, čerstvě mletý pepř, česnek a piniová semínka. Společně rozdrťte a postupně přidávejte tolik oleje, aby vznikla hustší pomazánka.
Nakonec přimíchejte parmezán. Vznikne vám asi 1,5 šálku pesta. Používejte na bruschetty (opečené krajíčky bílého chleba nebo ciabatty), ale hodí se i na těstoviny nebo do pokrmů, kde běžně pesto používáte.