Krkovička s fazolkami a fazolemi na smetaně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g krkovičky
- 1 velká cibule
- 1 lžička mleté papriky
- hovězí vývar (nebo Masox)
- 2 hrsti malých bílých fazolí
- 200 g zelených fazolek
- hlíva (nemusí být)
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 smetana 12%
- pepř
- sůl
Postup Krkovička s fazolkami a fazolemi na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na kostky, cibuli nadobno, hlívu na kousky. Cibuli dáme osmažit na sádlo do sklovita, přidáme papriku, maso, malé fazole, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme.
Když začne maso měknout přidáme zelené fazolky s hlívou a dusíme do měkka. Rozmícháme si mouku ve smetaně a zahustíme omáčku - mícháme, povaříme a dochutíme.