Klasický bramborový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 8 větších brambor uvařených ve slupce
- 8 vajec uvařených natvrdo
- 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s
- 6 mrkví - očištěné, uvařené a nakrájené na kostičky
- 1 sklenice kyselých okurek
- 1 plechovka naloženého hrášku
- 2 lžíce klasické hořčice
- 1 cihlička uzené šunky
- sůl
- pepř
- 1/2 červené papriky nakrájené na tenké stroužky
Postup Klasický bramborový salát
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme brambory, zároveň mrkev a vejce, schováme 2 vejce na zdobení salátu. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak oloupaná vejce a mrkev.
Do velké mísy nakrájíme okurky, schováme 2 větší na ozdobu salátu. Nakrájíme uzenou šunku na malé kostičky, přidáme tatarku, trochu soli a pepře a smícháme s hořčicí.
Brambory, mrkev a vejce přidáme též do mísy a důkladně promícháme. Přidáme více soli či pepře dle chuti a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny vychladnout.
Mezitím máme čas nakrájet zbylá 2 vejce, papriku a stejně tak poslední kyselé okurky.
Hotový salát vložíme do servírovací misky, upravíme a po stranách ozdobíme stroužky vajíček, papriky a okurek.