Klasický bramborový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

8 větších brambor uvařených ve slupce
8 vajec uvařených natvrdo
4 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s
6 mrkví - očištěné, uvařené a nakrájené na kostičky
1 sklenice kyselých okurek
1 plechovka naloženého hrášku
2 lžíce klasické hořčice
1 cihlička uzené šunky
sůl
pepř
1/2 červené papriky nakrájené na tenké stroužky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme brambory, zároveň mrkev a vejce, schováme 2 vejce na zdobení salátu. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak oloupaná vejce a mrkev.

  2. Do velké mísy nakrájíme okurky, schováme 2 větší na ozdobu salátu. Nakrájíme uzenou šunku na malé kostičky, přidáme tatarku, trochu soli a pepře a smícháme s hořčicí.

  3. Brambory, mrkev a vejce přidáme též do mísy a důkladně promícháme. Přidáme více soli či pepře dle chuti a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny vychladnout.

  4. Mezitím máme čas nakrájet zbylá 2 vejce, papriku a stejně tak poslední kyselé okurky.

  5. Hotový salát vložíme do servírovací misky, upravíme a po stranách ozdobíme stroužky vajíček, papriky a okurek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!