Kuře na paprice II.
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 750 g kuřete (maso s kostí)
- 100 g cibule
- 80 g sádla
- 7 g mleté sladké papriky
- 400 g vody
- sůl
- 40-50 g hladké mouky
- 130 g mléka
- 130 g smetany
Postup Kuře na paprice II.
Postup přípravy receptu
-
Očištěné kuře opláchneme, naporcujeme na menší kousky a osolíme.
Jemně krájenou cibuli osmahneme dorůžova na polovině tuku, přidáme papriku a za stálého míchání necháme zpěnit - pak zalijeme větší částí vody a spolu s vloženými kousky kuřete dusíme doměkka.
Na druhé části sádla dobře osmahneme mouku - touto zásmažkou pak za stálého míchání zahustíme základ omáčky, ze kterého jsme vyndali části kuřete. Doředíme zbytkem vody, za občasného míchání vaříme minimálně 20 minut.
V polovině varu přidáme do omáčky mléko a smetanu a podle potřeby dosolíme. Vložíme zpět maso a spolu krátce podusíme.
Podáváme s těstovinami, s noky nebo s knedlíkem.