Krůtí sekaná svíčková

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g krůtího mletého masa
1 vejce
1 cibule (nakrájet na jemno)
100 g slaniny (1/3 do masa, zbytek na omáčku)
lžíce plnotučné hořčice
tymián
sůl
pepř
na omáčku:
mrkev
celer
kořen petržele
1 velká cibule
zbytek slaniny
lžíce oleje
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
lžička hnědého cukru
200 g zakysané smetany
100 ml smetany na vaření
citronová šťáva
2 lžíce mouky
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme maso s cibulí, kořením a slaninou na kostičky. Po promíchání uděláme šišku a necháme odpočinout.

  2. Mezitím na oleji rozpustíme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu na kousky. Orestujeme do zlaté barvy, přidáme cukr a necháme rozpustit.

  3. Na hotový základ položíme sekanou a podlijeme vývarem nebo vodou.

  4. Pečeme přikryté asi 50-60 minut.

  5. Upečené maso vytáhneme, taky koření a zbytek propasírujeme nebo rozmixujeme.

  6. Smetany spojíme s moukou a rozmixovanou směs zahustíme. Necháme povařit a dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.

  7. Maso nakrájíme a podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!