Krůtí sekaná svíčková
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g krůtího mletého masa
- 1 vejce
- 1 cibule (nakrájet na jemno)
- 100 g slaniny (1/3 do masa, zbytek na omáčku)
- lžíce plnotučné hořčice
- tymián
- sůl
- pepř
- na omáčku:
- mrkev
- celer
- kořen petržele
- 1 velká cibule
- zbytek slaniny
- lžíce oleje
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- 2 bobkové listy
- lžička hnědého cukru
- 200 g zakysané smetany
- 100 ml smetany na vaření
- citronová šťáva
- 2 lžíce mouky
- vývar nebo voda
Postup Krůtí sekaná svíčková
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve smícháme maso s cibulí, kořením a slaninou na kostičky. Po promíchání uděláme šišku a necháme odpočinout.
Mezitím na oleji rozpustíme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu na kousky. Orestujeme do zlaté barvy, přidáme cukr a necháme rozpustit.
Na hotový základ položíme sekanou a podlijeme vývarem nebo vodou.
Pečeme přikryté asi 50-60 minut.
Upečené maso vytáhneme, taky koření a zbytek propasírujeme nebo rozmixujeme.
Smetany spojíme s moukou a rozmixovanou směs zahustíme. Necháme povařit a dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.
Maso nakrájíme a podáváme s knedlíkem.