Tvarohovo-jablková bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 tvaroh ve vaničce (250 g)
3 vejce
220 g cukru krupice
200 g tuku (Zl. Haná, Hera,...)
1 vanilkový cukr
250 g polohrubé mouky
1 jablko
hrst kandované pomerančové kůry
1 prášek do pečiva
strouhaná citronová kůra
tuk
polohrubá mouka na formu

Postup přípravy receptu

  1. V míse utřeme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a tukem do pěny.

  2. Přidáme tvaroh, nastrouhané jablko na hrubém struhadle (předem oloupané), kandovanou pomerančovou kůru a nastrouhanou citronovou kůru, promícháme.

  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těsta.

  4. Nakonec opatrně vmícháme sníh ze tří bílků a těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.

  5. Pečeme v předehřáté troubě při 170 st. 50-60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!