Tvarohovo-jablková bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 tvaroh ve vaničce (250 g)
- 3 vejce
- 220 g cukru krupice
- 200 g tuku (Zl. Haná, Hera,...)
- 1 vanilkový cukr
- 250 g polohrubé mouky
- 1 jablko
- hrst kandované pomerančové kůry
- 1 prášek do pečiva
- strouhaná citronová kůra
- tuk
- polohrubá mouka na formu
Postup Tvarohovo-jablková bábovka
Postup přípravy receptu
-
V míse utřeme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a tukem do pěny.
Přidáme tvaroh, nastrouhané jablko na hrubém struhadle (předem oloupané), kandovanou pomerančovou kůru a nastrouhanou citronovou kůru, promícháme.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těsta.
Nakonec opatrně vmícháme sníh ze tří bílků a těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Pečeme v předehřáté troubě při 170 st. 50-60 minut.