Pizza Marcella
Recepty, PizzySuroviny
- 250 g hladké mouky
- 50 g polohrubé mouky
- 21 g kvasnic
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- malilinkato cukru
- 2 dcl vlažné vody
- Pasta sauce traditional o firmy HEINZ 100 g
- 100 g slaniny
- 12 ks ančoviček
- 50 g Madelandu
- 1 větší rajče
- 1 velká cibule
- koření na pizzu
Postup Pizza Marcella
Postup přípravy receptu
-
Kvasnice nadrobíme do hrnečku, přidáme cukr a zalijeme vlažnou vodou.
Do navážené mouky přidáme olej, osolíme, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme vykynout až zdvojnásobí svůj objem.
Připravíme si formu na pizzu (průměr 31-32 cm), vymastíme a posypeme strouhankou.
Troubu si necháme předehřát na 200 stupňů.
Vykynuté těsto rozprostřeme po celé ploše a zvedneme okraje.
Plochu včetně okrajů potřeme pastou, rozložíme slaninu, a ančovičky.
Posypeme kořením na pizzu.
Přidáme kousky sýra, na tenko nakrájené rajče a bohatě zasypeme nakrájenou cibulí. Rajčata mírně osolím.
Vložím do trouby předehřáté na 200 stupňů a peču 20 minut. Posleních 5 minut s větrníkem.