Křupavá a zlatavá jablečná nohavice

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
1 kostka tuku Stella (250 g)
1 celé vejce
200 ml vody
sůl
4 nastrouhaná jablka
rozinky
mletá skořice
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, tuku, vejce, vody a špetky soli vypracujeme hladké těsto.

  2. Těsto dáme do lednice vychladit a zatím si připravíme náplň z nastrouhaných jablek, rozinek, skořice a vanilkového cukru.

  3. Vychladlé těsto rozdělíme na dva díly. Nachystáme si dva kusy papíru na pečení a na každém vyválíme těsto do požadovaného rozměru, dle velikosti plechu.

  4. Na těsto nasypeme trochu strouhanky, mašlovačkou potřeme vejcem celý okraj těsta a rozložíme náplň.

  5. Za pomoci pečícího papíru srolujeme do tvaru nohavice a potřeme rozšlehaným vejcem.

  6. Dvě vzniklé nohavice dáme na plech s pečícím papírem a pečeme při střední teplotě a dle typu trouby dozlatova a křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!