Pikantní pečený guláš s rajčaty a paprikami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězího zadního masa
olivový olej
1,5 l masového vývaru nebo vody
4 větší cibule
1 malý rajský protlak
1/2 hrnku rajské šťávy
6 stroužků česneku
čerstvá majoránka
uzená paprika
drcený kmín
sůl, pepř
4 rajčata
4 bílé papriky
2 pálivé špičaté papriky
(může se přidat i kajenský pepř)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky. Ve velkém kastrolu (vhodném na pečení do trouby) zpěníme na oleji nahrubo pokrájené cibule, přidáme kostky hovězího masa a krátce osmahneme.

  2. Přimícháme do směsi rajský protlak a rajskou šťávu, znovu osmahneme a přidáme rozmačkaný česnek a další koření. Zalijeme vývarem (vodou), přiklopíme poklicí a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 100 minut.

  3. Po této době odklopíme poklici, přidáme omytá a pokrájená rajčata, nadrcenou čerstvou majoránku, pokrájené oba druhy paprik a ještě chvíli pečeme. Guláš je dost hustý, není třeba nic zahušťovat. Dochutíme solí, pepřem. Podáváme se širokými nudlemi nebo s pečivem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!