Pikantní pečený guláš s rajčaty a paprikami
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězího zadního masa
- olivový olej
- 1,5 l masového vývaru nebo vody
- 4 větší cibule
- 1 malý rajský protlak
- 1/2 hrnku rajské šťávy
- 6 stroužků česneku
- čerstvá majoránka
- uzená paprika
- drcený kmín
- sůl, pepř
- 4 rajčata
- 4 bílé papriky
- 2 pálivé špičaté papriky
- (může se přidat i kajenský pepř)
Postup Pikantní pečený guláš s rajčaty a paprikami
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky. Ve velkém kastrolu (vhodném na pečení do trouby) zpěníme na oleji nahrubo pokrájené cibule, přidáme kostky hovězího masa a krátce osmahneme.
Přimícháme do směsi rajský protlak a rajskou šťávu, znovu osmahneme a přidáme rozmačkaný česnek a další koření. Zalijeme vývarem (vodou), přiklopíme poklicí a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 100 minut.
Po této době odklopíme poklici, přidáme omytá a pokrájená rajčata, nadrcenou čerstvou majoránku, pokrájené oba druhy paprik a ještě chvíli pečeme. Guláš je dost hustý, není třeba nic zahušťovat. Dochutíme solí, pepřem. Podáváme se širokými nudlemi nebo s pečivem apod.